Nieuws detail

18.02.2021 Nieuws

Keuzehulp vouwwijze van labels

Voor sommigen heel logisch, voor anderen toch wel eens fijn om de verschillen eens op een rijtje te bekijken. Want welke vouwwijze is het meest geschikt voor jouw geweven of gedrukte label? Een eindvouw label, only-cut of juist een middenvouw label?

Eindvouw labels

Een eindvouw label betekent dat allebei de zijkanten omgevouwen zijn. Aan beide kanten heb je dus 7 mm "extra" label, bedoeld om het label makkelijk te kunnen innaaien. Dit is het meest verkochte label en wordt vaak bovenaan op het rugpand gestikt of op het jukstuk, eventueel samen met een maatlabeltje. Zowel mogelijk als gedrukt label of als geweven label

  

Middenvouw labels

Een middenvouw betekent simpelweg dat het label precies in het midden dubbelgeklapt is. Dit geeft je de mogelijkheid om het label aan 2 kanten te gebruiken, met bijvoorbeeld op de voorzijde het logo van je merk en op de achterzijde een extra tekst of wasinformatie.

Middenvouw labels kunnen ook als luslabel in de hals gebruikt worden, echter wordt dit type het meest gebruikt als merklabel in de zijnaad van bijvoorbeeld een kussen, of in de zijnaad van een kledingstuk als waslabel.

Waslabels worden vaak gedrukt, een merklabel zie je vaker als geweven label.

  

Only cut labels

Only cut labels worden vaak gekozen als een label aan de buitenkant van een product gestikt wordt. Dan kun je mooi rondom stikken en heb je geen last van de vouwtjes. Only cut is alleen mogelijk bij onze geweven labels

 

 

"Tab" labels

Een "tab" label wordt gebruikt als een merklabel voor hoodies of T-shirts. Met een "tab" label bedoelen we een labeltje wat je over de rand van een kledingstuk stikt. De beste keuze? We adviseren om te kiezen voor een eindvouw label. Dit label kun je mooi om het kledingstuk heen vouwen en vaststikken. Beschikbaar zowel als gedrukt label en als geweven label.

 

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte over speciale acties,
updates en nieuwe producten

Ander product?

Op zoek naar emblemen, leren labels, lint, band of jacquard stoffen...

GA NAAR EE LABELS