Duurzame productie

Labels van gerecylede PET-flessen

Van PET-fles naar super zachte labels met NewLife yarns. Onze geweven labels zijn van een super fijne kwaliteit en gemaakt met recycled garen. Om alle details te kunnen weergeven is het noodzakelijk dat de garens dit ook zijn. Garens gemaakt van gerecyclede PET-flessen zijn net zo fijn als de virgin variant. 

 Enkele voordelen op een rij:

 

Geweven labels bestellen

  

 

Natuurlijke labels van bio-katoen

Maak je producten van duurzame, natuurlijke materialen? Kies dan voor labels van natuurlijk materiaal, zoals ons biokatoen (organic cotton). Het is GOTS-gecertificeerd, wat je verzekert van de oogst t/m sociaal verantwoordelijke productie. 

Bij EE Label Factory bestel je zowel geweven labels van biologisch katoen als gedrukte labels van biologisch katoen.

De inkt die gebruikt wordt voor het drukken van je logo is Oekotex-gecertificeerd, een van de 's werelds best bekende labels voor textiel. Het staat voor consumentenvertrouwen en hoge productveiligheid. 

 

Biokatoen labels bestellen

STeP-by OEKOTEX certificaat

EE Labels is de 1ste Europese labelfabrikant met het duurzame textielproductie certificaat.

Binnen de textielbranche zijn heel veel keurmerken en certificaten bekend. De meeste zeggen iets over duurzame grondstoffen of producten. Met het certificaat voor Sustainable Textile Production (STeP) heeft OEKO-TEX® een norm bepaald die gericht is op de productie van textiel en kleding.

EE Labels heeft aan duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen altijd al grote waarde gehecht. Het gebruik van Newlife™ garens en OEKO-TEX® Standaard 100 garens is daar een belangrijk voorbeeld van. Ook draaien onze weefmachines op 100% groene stroom.
Met het tekenen van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel hebben we samen met andere bedrijven stappen gezet om duurzaamheid binnen de textielbranche te vergroten. Maar voor de duurzaamste labelproducent van Europa is dat nog niet genoeg. Daarom zijn we in 2016 gestart met de voorbereidingen voor de aanvraag van het OEKO-TEX® SteP – certificaat.

Ondanks het aanwezige duurzame karakter van ons bedrijf is de lat hierdoor hoger komen te liggen. We hebben hard gewerkt aan een geheel vernieuwd managementsysteem waarin milieubeheer en kwaliteit nog scherper zijn aangezet. We kijken naar de impact op het milieu van al onze bedrijfsactiviteiten met als doel deze belasting te verminderen. Met het nog verder verhogen van de kwaliteit worden afval en onnodig gebruik van grondstoffen en energie uitgesloten. Maar ook de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers krijgt aandacht zodat zij vitaal en goed opgeleid aan onze productie van onze producten kunnen bijdragen.

In januari 2017 zijn we getoetst aan de strenge normen voor het STeP-certificaat. In 2019 hebben we de level 3 weten te bereiken. Met het behalen van deze score is EE Labels het eerste productiebedrijf in Nederland dat aan deze norm voldoet, iets waar we erg trots op zijn.

STeP FAQ, pdf  in het Engels

STeP FAQ, pdf in het Duits

Meer lezen? Referenties vind je op de homepage, of bekijk hier een filmpje over EE Label Factory.

Of bekijk hier hoe je geweven labels of maatlabels met NewLife garen bestelt. Ook kun je carelabels of druklabels op gerecycled band of biokatoen bestellen.

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte over speciale acties,
updates en nieuwe producten

Ander product?

Op zoek naar emblemen, leren labels, lint, band of jacquard stoffen...

GA NAAR EE LABELS