Nieuws detail

24.11.2021 Nieuws

Coming soon: duurzame EE x Paptic verpakkingen

Steeds meer bestellingen worden online geplaatst. Dat betekent meer verzendingen en veel verpakkingsmateriaal, niet echt goed voor het milieu. Ben je op zoek naar een duurzaam alternatief voor plastic verpakkingen of kartonnen dozen? EE ontwikkelt in samenwerking met Paptic een webverpakking als alternatief voor plastic polybags of kartonnen dozen.

Ons doel: een mono-materiaal verpakking, die gemakkelijk te recyclen is. Een kartonnen doos heeft veel volume en betekent het verschepen van lucht. Met de EE Paptic mailer bespaar je volume ten opzichte van een kartonnen doos: minder transport en dus ook minder CO2 uitstoot.

Waarom Paptic de juiste keuze is?

  • Higher customer value: klanten beoordelen het product gemiddeld 15% hoger dan wanneer dit in een kraftpapier verpakking zit
  • De Paptic mailers hebben een dubbele sluiting, dus ook ideaal voor retour zendingen
  • Soepel en veilig verpakken: het materiaal is zacht dus tijdens het verpakken of openen hoef je niet bang te zijn om jezelf te snijden
  • Goed voor het milieu: voorkom het transporteren van lucht en teveel volume 
  • Gemakkelijk te recycleren: de verpakking kan hergebruikt worden óf terecht bij het papier en katon

Unieke eigenschappen van Paptic

Het duurzame verpakkingsmateriaal Paptic is geen papier en ook geen plastic. Paptic wordt gemaakt van houtvezels, maar wordt op een andere manier dan papier behandeld. Toch is het materiaal officieel gecategoriseerd als papier en dus gemakkelijk te recyclen bij papier of karton. Dankzij de behandeling van de vezels heeft het materiaal belangrijke eigenschappen zoals:

  • Bestendig tegen vocht
  • Licht maar erg sterk
  • Voelt zacht aan en is flexibeler dan papier
  • Het is scheurbestendig, uniek voor de papiercategorie

Veilig en gecertificeerd

Paptic is goedgekeurd voor voedselverpakkingen en het valt binnen de papiercategorie. Hierdoor kan het gerecycleerd worden met het karton / oud papier. Het materiaal is echter ook zeer goed herbruikbaar. Een andere bestemming dan de papierbak is dus zeer goed mogelijk. Het materiaal is verkrijgbaar met een FSC certificaat.


Binnenkort is de EE x Paptic verpakking in kleine oplages verkrijgbaar via EE Label Factory.
Nu al beschikbaar vanaf 5000 stuks met eigen ontwerp (mail hiervoor naar info@eelabels.nl).

 

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte over speciale acties,
updates en nieuwe producten

Ander product?

Op zoek naar emblemen, leren labels, lint, band of jacquard stoffen...

GA NAAR EE LABELS