Nieuws detail

22.03.2023 Nieuws

Kledingmerk 2050

Kledingmerk 2050

2050, ook wel ‘twenty fifty’, is het kledingmerk van broers Siem en Luuk de Jong en co-founder Naz Kawan. Een kledingmerk dat zich volledig focust op duurzaamheid, vandaar ook de merknaam 2050. Dat is het jaar waarin de aarde klimaatneutraal moet zijn volgens de doelen van de EU.

Siem en Luuk stellen dan ook; ‘waarom wachten als het nu al kan?’. Zo begonnen de oprichters van 2050 hun eerste collectie door ongebruikte kleding te upcyclen uit oude collecties. Items die anders op de afvalberg zouden belanden.

Getrainde kleermakers met een vluchtelingenachtergrond maken de kleding van 2050 gewoon in Amsterdam. Bestellingen maken zij ‘on demand’, om overtollige voorraad te voorkomen.

Duurzame labelfabrikant EE Label Factory juicht dit soort initiatieven in de mode-industrie enthousiast toe.
EE Label Factory is daarom ook de perfecte match voor een merk als 2050. Zelfs de labels van dit duurzame merk zijn dus lokaal en bewust gekozen.

 

Wat is er zo duurzaam aan EE Label Factory?

Aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hecht EE grote waarde. EE Labels was dan ook de 1ste Europese labelfabrikant met het duurzame textielproductie certificaat “STeP” by Oekotex.

De geweven labels voor 2050 bestaan uit 100% gerecyclede garen, ook wel Newlife™ garen genoemd. Garen die worden gemaakt van recyclede PET flessen. Zo krijgt plastic een tweede leven. Ook bestel je bij EE Label Factory labels van 100% biologisch katoen. Deze etiketten zijn GOTS gecertificeerd.
Het GOTS-certificaat garandeert dat de productie van textiel op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt en voldoet aan vastgestelde kwaliteitseisen.

Labels bedrukken wij met milieuvriendelijke inkten die een OEKOTEX-100 certificaat hebben. De weefmachines van EE draaien op 100% groene stroom.

-------

EE inspireert klanten en merken graag met duurzame keuzes in labels en branding.
Alles met minimale impact op het milieu, zodat ook de generaties na ons hiervan kunnen genieten.  

Lees hier meer over onze acties op het gebied van duurzaamheid.

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte over speciale acties,
updates en nieuwe producten

Ander product?

Op zoek naar emblemen, leren labels, lint, band of jacquard stoffen...

GA NAAR EE LABELS