Nieuws detail

06.06.2023 Nieuws

Fabriek Fris in the spotlight

Fabriek Fris

De EE spotlights schijnen deze maand op duurzaam en sociaal kledingatelier Fabriek Fris.

Eerlijk en lokaal

Met een ervaren team onder leiding van oprichtsters Rosan van Boven en Kim Bijvank, maakt Fabriek Fris op een duurzame en sociale manier kwalitatieve collecties voor Nederlandse modemerken. Het team (dat voornamelijk bestaat statushouders) maakt kleding voor zowel grote gevestigde merken, als voor nieuwe opkomende bedrijven vanuit het atelier in Ede (Nederland).

Fabriek Fris wil laten zien dat kledingproductie ook anders kan. Dit doen ze door middel van eerlijke en lokale productie ter bevordering van een sociale impact, betere arbeidsomstandigheden en meer economische gelijkheid. Het team van Fabriek Fris staat daarom ook zelf model voor de items van de collectie. Hiermee geven ze de makers achter het atelier een gezicht. ‘Juist omdat de mode-industrie vaak ver van ons af staat en er weinig transparantie is’, aldus Rosan.  

De Canvas Collectie

Naast producties op aanvraag biedt Fabriek Fris ook een Canvas Collectie voor zowel particulieren als modemerken. De Canvas Collectie is een collectie met items die te personaliseren zijn met bedrukking of borduren. De collectie bestaat uit een oversized T-shirt, een regular fit T-shirt, een relaxte sweater en een boxy hoodie. De items uit de Canvas Collectie vormen samen de ideale basis voor een duurzame, eerlijke kleding collectie. De lokaal geproduceerde- en duurzame kledinglabels voor in deze items worden geleverd door EE Label Factory.

Net als Fabriek Fris opzoek naar lokaal geproduceerde- en duurzame kledinglabels voor jouw merk? Je bestelt je eigen duurzame kledinglabels bij EE Label Factory al vanaf 250 stuks.

 

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte over speciale acties,
updates en nieuwe producten

Ander product?

Op zoek naar emblemen, leren labels, lint, band of jacquard stoffen...

GA NAAR EE LABELS