Nieuws detail

12.07.2023 Nieuws

Keuzehulp druklabels biokatoen

Je wil graag duurzame, bedrukte labels van biokatoen bestellen, maar weet niet goed welk type je moet kiezen. Als je druklabels van biologisch katoen gaat bestellen kun je namelijk kiezen uit 2 verschillende opties; labels met weefkanten of labels met snijkanten. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Wat is het verschil? Om dat duidelijk te maken hebben we een handige keuzehulp geschreven waarbij we de belangrijkste kenmerken toelichten.

Druklabels biologisch katoen met weefkanten

Labels met weefkanten hebben, zoals de naam al zegt, geweven kanten. Deze labels worden in losse banen geweven, waarbij de randen van de labels direct worden afgewerkt met de garen tijdens het weven.

Labels met weefkanten hebben een luxe uitstraling en voelen wat steviger en dikker aan. Deze labels hebben geen GOTS-certificaat. Labels met weefkanten zijn verkrijgbaar in bandbreedte 15mm, 25mm en 40mm.

Druklabels biologisch katoen met snijkanten

Bij labels met snijkanten worden de labels geweven als een breed doek, waarna de labels vervolgens in banen worden gesneden. Deze labels zijn GOTS-gecertificeerd en zijn verkrijgbaar in de bandbreedtes 10,15,20,25,35,50 en 70mm. Het GOTS-certificaat (Global Organic Textile Standard) garandeert dat de textielvezels afkomstig zijn uit de biologische landbouw en dat de textielverwerking op een sociaal verantwoorde manier gebeurt.

Wil je het verschil in het echt zien? Bestel dan onze gratis samples 

Duurzame druklabels van biokatoen

Alle labels die in onze fabriek worden gemaakt zijn OEKO-TEX STeP gecertificeerd. OEKO-TEX® STeP staat voor Sustainable Textile & Leather Production en is een modulair certificatiesysteem. Het doel van STeP is het implementeren van milieuvriendelijke productieprocessen op de lange termijn, het verbeteren van gezondheid en veiligheid en het bevorderen van sociaal verantwoorde werkomstandigheden op productielocaties. STeP analyseert alle belangrijke onderdelen van een bedrijf aan de hand van de modules; Chemisch beheer, milieuprestaties, milieubeheer, sociale verantwoordelijkheid, kwaliteitsmanagement en gezondheidsbescherming en veiligheid tijdens het werk.

Bestel hier heel eenvoudig jouw duurzame druklabels van biokatoen

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte over speciale acties,
updates en nieuwe producten

Ander product?

Op zoek naar emblemen, leren labels, lint, band of jacquard stoffen...

GA NAAR EE LABELS