Nieuws detail

23.02.2024 Nieuws

In the spotlight: Bauldry Botanicals

In de interviewserie ‘in the spotlight’ gaan we in gesprek met ondernemers binnen de textielindustrie. Wat is hun verhaal en wat houdt ze bezig in een tijd van contante ontwikkelingen binnen de sector. Deze keer spreken we met Rebecca en Carol van Bauldry Botanicals.

Bauldry Botanicals is een samenwerking tussen moeder en dochter: Rebecca, die oppervlaktepatronen ontwerpt en ontwikkelt voor stoffen en behand, en Carol, die op maat gemaakte stoffering maakt, inclusief gordijnen en jaloezieën. Samen hebben ze een assortiment samengesteld dat bestaat uit mode, accessoires, servies en interieurdecoratie. 

Waar staat Bauldry Botanicals voor?

Bauldry Botanicals herstelt de band met de natuur in zowel de esthetiek van het ontwerp als de keuze van materialen, om een veilige haven voor alle schepselen op aarde te inspireren. Veganistisch en duurzaam. Van subtiele ingewikkelde details tot opvallende kleurcombinaties, wij bieden een caleidoscoop aan kleurkeuzes om een ruimte te creëren die net zo uniek is als jouw verbeelding. Het ongeëvenaarde optimisme dat de zon weer zal schijnen, de wetenschap dat het leven zal bloeien. Een collectie voor mensen met een wild hart, die vertrouwen hebben in kleur en op zoek zijn naar een levensstijl die je geluk brengt en je relatie met je omgeving vernieuwt.

 

Bauldry Botanicals creëert doordachte items voor jouw wereld, waarbij elk onderdeel zorgvuldig en bewust wordt overwogen voor optimale kwaliteit en minder impact. Een kans om opnieuw contact te maken met je omgeving en een toevluchtsoord te creëren voor jezelf en om te delen met de mensen van wie je houdt.

In verbinding met de natuur

Zelfgekweekte bloemen sieren de ontwerpen en getuigen van koestering, veerkracht en hoop; om aanwezig te zijn in het moment en ze te laten bloeien in onze gemeenschappen. Die connectie tussen zaad en schoonheid is iets wat niet verloren is gegaan en is een integraal onderdeel van ons proces. Alle creaties worden in huis ontwikkeld, dus we zien elke creatie persoonlijk groeien. Altijd samengesteld met natuurlijke elementen zoals garens van biologisch katoen en ritsen van tencel. Ons textiel wordt geprint op plantaardige en biologische materialen, met GOTS-gecertificeerde inkten voor duurzame producten van hoge kwaliteit. Beter voor het milieu en de vezelgewassen. Alle behang is ook FSC-goedgekeurd.

Waarom kozen jullie voor labels van EE Labels?

Het was belangrijk voor ons bedrijf om geweven labels te hebben omdat ze luxe uitstralen en een merkrelatie creëren met onze gemeenschap. Toen we EE Labels ontdekten, die biologisch katoen gebruiken, en ontdekten dat zij een tint gebruiken die heel goed overeenkomt met de kleuren van ons merk, was dat de perfecte samenwerking. Onze printpartners zijn ook gevestigd in Nederland, dus het importeren naar het Verenigd Koninkrijk was gestroomlijnd. Hun labels zijn prachtig geweven, gemakkelijk in verschillende producten te naaien en maken onze visie echt compleet. Iedereen die op zoek is naar geweven labels van biologisch katoen voor mode, interieur of persoonlijk gebruik, kan bij EE Labels terecht voor een breed scala aan producten, een gemakkelijk te volgen online bestelsysteem en altijd deskundige hulp. We zijn blij dat we EE Labels een vriend van de Bauldry Botanicals familie kunnen noemen.

 

Net als Bauldry Botanicals opzoek naar je eigen duurzame labels? Bij EE Label Factory bestel je al duurzaam geweven labels vanaf 250 stuks!

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte over speciale acties,
updates en nieuwe producten

Ander product?

Op zoek naar emblemen, leren labels, lint, band of jacquard stoffen...

GA NAAR EE LABELS