Nieuws detail

27.06.2024 Nieuws

Duurzame labels: alles over Draquis sustainable swimwear

In de interviewserie ‘in the spotlight’ gaan we in gesprek met ondernemers binnen de textielindustrie. Wat is hun verhaal en wat houdt ze bezig in een tijd van contante ontwikkelingen binnen de sector. Deze keer spreken we met Caitlin van Draquis Sustainable Swimwear.

Waarom duurzame zwemkleding?

 

Na het afronden van mijn mode-opleiding werd de negatieve milieu-impact van de mode-industrie duidelijk. Het besef groeide dat bijdragen aan een oplossing Noodzakelijk was. Na een inspirerende surfreis volgde de terugkeer naar het koude Nederland, met de wens om het zon-, zee- en strandgevoel te behouden in het dagelijks leven. Dit leidde tot een verdieping in zwemkleding en manieren om deze te verduurzamen. 

De innovatieve stof

 

Voor de zwembroeken wordt gebruik gemaakt van een innovatief garen genaamd Amni Soul Eco®. Dit is een polyamide garen met een speciale formule die ervoor zorgt dat de stof biologisch afbreekt zodra het op de stortplaats belandt. Waar traditionele stoffen voor zwemkleding tientallen tot honderden jaren nodig hebben om af te breken, doet Amni Soul Eco® dit in slechts 3-5 jaar. Het gebruik van deze stof draagt bij aan het verminderen van het grote afvalprobleem. 

De juiste omstandigheden, zoals voldoende licht, zuurstof en micro-organismen, zijn noodzakelijk voor het ontbindingsproces, en deze zijn alleen op de stortplaats aanwezig. Dit betekent dat de zwembroeken volledig veilig zijn om te dragen! Bovendien zijn ze ontworpen voor optimaal comfort tijdens alle zomerse activiteiten. Ze hebben een ruime fit, een elastische tailleband en zijn gemaakt van de superzachte Amni Soul Eco® stof. Daarnaast hebben ze natuurlijk alle kwaliteiten die een goede zwembroek moet hebben: sterk, sneldrogend, kleurvast en uiteraard van hoge kwaliteit.

 

Duurzaamheid in het hele bedrijf

 

De productie van de zwembroeken vindt plaats in Portugal bij een klein bedrijfje, waar al twee keer een bezoek aan is gebracht om de goede werkomstandigheden te waarborgen. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan goede doelen zoals Plastic Bank, dat plastic uit de oceanen verwijdert, en Ripple Africa, waarmee een deel van de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd. Er wordt ook gebruik gemaakt van gerecyclede papieren verzenddozen. Bij Draquis staat alles in het teken van duurzaamheid, met de voortdurende focus op verbetering en groei. 

Waarom ik koos voor labels van EE Labels

 

Voor de buitenstof van de zwemboek is gerecycled polyester gebruikt, evenals voor het binnen broekje, het koordje en het elastiek. De wens was om ook geweven labels te hebben van gerecycled polyester. Dit leidde naar EE Labels en specifiek de webshop EE Label Factory waar de maatlabels werden besteld tegen uitstekende prijs en heel goede kwaliteit. Het zijn misschien kleine labels, maar ze maken de zwembroeken helemaal compleet!

 

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte over speciale acties,
updates en nieuwe producten

Ander product?

Op zoek naar emblemen, leren labels, lint, band of jacquard stoffen...

GA NAAR EE LABELS