Nieuws detail

24.06.2019 Nieuws

Labels, lint en emblemen tijdens Pitti Uomo

Pitti Uomo - linten, labels en emblemen 

Pitti Uomo, dé beurs voor herenkleding en –accessoires – is altijd een feest om te bezoeken. Dit jaar vielen we helemaal met onze neus in de boter, want waar we ook keken, overal zagen we linten, labels en emblemen.

Dat begon al bij vertrek: in de duty free store kwamen we onze labels al tegen aan de mooie flessen van Bols Corenwijn, een superieure oude jenever van ‘s werelds oudste distilleerderij, gebotteld in “ons” Amsterdam. Bij aankomst in Italië verwelkomde een delegatie van het Italiaanse leger ons met mooie naamlabels op hun uniformen (en ja: ook die maken wij, via www.legernaamlint.nl) – labels zijn écht overal!
Merken als OFF-WHITE en Stone Island zetten labels “in the picture”. Als het logo of de merknaam maar zo groot mogelijk zichtbaar is aan de buitenkant van de kleding. In extreme vorm, door een geweven lint waarop een merknaam continu herhaald wordt, of wat subtieler. ACNE bijvoorbeeld kiest ervoor een smiley terug te laten komen op hun hoodies, T-shirts en sweaters. Een ding is duidelijk: labels mogen gezien worden!
In fashion heaven Luisa Via Roma, de belangrijkste conceptstore van Florence, spotten we dit fluor-gele jurkje van Balenciaga met als opvallend detail het merklabel bovenop de schouder. Ook zagen we daar schoenen met hangtags en labels in knallend oranje van het megahippe merk OFF-white. De chique veterschoenen van Gucci tenslotte, zijn volledig afgezet met een mooi geweven bandje.

Storytelling

Het verhaal achter het merk blijft een belangrijke marketingtool. Storytelling dus, en dan vertel je natuurlijk wie erachter die mooie producten zitten.  En hoe kun je dat beter communiceren dan op een label? Als dat label ook nog eens in Nederland is geproduceerd is dat helemaal geweldig! In onze fabriek in Heeze maken we de mooiste producten op een verantwoorde én duurzame wijze, mét gerecyclede garens. Wist je dat we het eerste STeP-gecertificeerde textielbedrijf in Nederland zijn?

De basis voor succes

Wij geloven dat de mindset, spirit en de mensen achter het merk de basis voor succes leggen. We vinden het dan ook belangrijk om onze klanten te ontmoeten; een goed partnerschap is immers het fundament van een goede samenwerking. Tijdens de Pitti Uomo organiseerden we daarom een poolparty voor klanten en relaties op een prachtige locatie: het dak van The Student Hotel. Een groot succes – maar wat wil je met zo’n uitzicht en temperatuur!

Ook een samenwerking met EE Labels opzetten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

   

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte over speciale acties,
updates en nieuwe producten

Ander product?

Op zoek naar emblemen, leren labels, lint, band of jacquard stoffen...

GA NAAR EE LABELS