Nieuws detail

12.12.2019 Nieuws

Inspirerend: Lightyear One, natuur als grootste inspiratiebron

We lichten op onze site graag klanten uit die iets speciaals doen, of iets ontwikkelen dat goed past bij onze normen en waarden. Lightyear is zo’n bedrijf, gevestigd in Helmond, binnen de Brainport Eindhoven, en werkend aan een schonere toekomst, net als EE Labels.

Duurzame keuze: labels van gerecycled polyester

Lightyear heeft als missie schone mobiliteit beschikbaar te maken voor iedereen, overal ter wereld. Ze ontwikkelen elektrische auto’s die voor het grootste deel op zonne-energie werken. Afhankelijk van het klimaat kunnen de auto’s tot twintigduizend kilometer per jaar op zonlicht rijden. Natuurlijk koos Lightyear voor hun labels de meest duurzame optie: labels van gerecycled polyester, lokaal geproduceerd.

De natuur als grootste inspiratiebron

Lightyear werd opgericht door alumni van het Solar Team Eindhoven, van de TU in Eindhoven. Ze wonnen Bridgestone World Solar Challenge in 2013, 2015 en 2017. De Lightyear One is ontworpen vanuit een leeg vel papier. CEO Lex Hoefsloot zegt hier tijdens de unveiling over: “We hebben ons dus niet laten leiden door conventies in auto-ontwerp, maar alleen door de natuurwetten.”

“We hebben eeuwenlang in balans geleefd met de natuur. De technologie van vandaag stelt ons in staat om dat opnieuw te gaan doen. We zijn met een schone lei begonnen en hebben de natuurwetten als uitgangspunt genomen. De natuur is onze grootste inspiratiebron in het ontwikkelen van een ultra-efficiënt design.”

Verder waar elektrische auto’s tekortschieten

Dat heeft geresulteerd in een auto die maximale energie haalt uit elke zonnestraal. Hoefsloot: “Het voornaamste doel van deze auto is ‘verder gaan waar conventionele elektrische auto’s tekortschieten’.”

Ook zonder schuldgevoel kilometers maken? Bekijk de website voor meer informatie over Lightyear one. We vinden het als EE Labels mooi dat wij met duurzame labels een bijdrage kunnen leveren aan dit mooie project.

De labels zijn te vinden in de stoelen van de Lightyear one. Samen werken aan een betere wereld, dat is wat we als EE Labels graag doen.

Ook op zoek naar de meest duurzame optie voor de branding van jouw product? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte over speciale acties,
updates en nieuwe producten

Ander product?

Op zoek naar emblemen, leren labels, lint, band of jacquard stoffen...

GA NAAR EE LABELS