Nieuws detail

13.02.2020 Nieuws

Duurzame kledinglabels: gerecycled polyester of organic cotton?

Je wilt nieuwe duurzame labels voor je kledingmerk bestellen en gaat op onderzoek uit. Je komt dan al snel aan bij de vraag, wat is nou de meest duurzame oplossing, met de beste kwaliteit?

Over labels van gerecyclede polyester PET-flessen 

Kwaliteit van het garen

Onze geweven labels zijn van een super fijne kwaliteit. Om alle details te kunnen weergeven is het noodzakelijk dat de garens dit ook zijn. Onze New Life garens, gemaakt van gerecyclede PET-flessen, zijn net zo fijn als de virgin variant.

  • Voelen zacht aan
  • Zeer stevig
  • Wasbestendig

Productie van het garen, 100% made in Italy 

  • Zonder schadelijke chemicaliën voor het milieu, minder CO2 uitstoot: -32%
  • Minder energie-consumptie dankzij productie stappen: - 64 %
  • Verven tijdens het spinnen vermindert waterverbruik met - 94%

Beschikbare kleuren

Natuurlijk maken we onze huidige voorraad op! Het zou niet zo duurzaam zijn om deze zomaar weg te doen. Elke kleur die echter op is wordt vervangen door een variant in NewLife. Houdt onze site in de gaten voor regelmatige updates m.b.t. de garenkleuren die we op voorraad hebben in NewLife.

Geweven labels van gerecyclede PET-flessen bestellen >>

Over labels van organic cotton 

Produceer je kleding of andere producten van natuurlijke materialen? Kies dan voor je labels ook voor natuurlijk materiaal, zoals biokatoen. Dit is GOTS-certified, wat betekent dat je gegarandeerd bent van de organische herkomst van het textiel, van de oogst van raw materials tot sociaal verantwoord produceren.

De inkt die gebruikt wordt voor het printen van de logo’s is gecertificeerd door Oekotex, een van ’s werelds best bekende labels voor textiel. Wat staat voor consumenten vertrouwen en hoge product veiligheid.

En soya-inkt, is dat al een optie? Op dit moment niet. Labels moeten verschillende wasbeurten doorstaan en daarom is soya-inkt geen optie.

Gedrukte labels op bio-katoen bestellen >>

Conclusie

Heb je een product met natuurlijke materialen, dan passen daar het beste de labels van organisch katoen bij. Labels van gerecycled polyester zijn het meest geschikt voor in producten die eveneens van polyester gemaakt zijn. Dit noemen we mono-materiaal produceren en maakt recyclen eenvoudig.

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte over speciale acties,
updates en nieuwe producten

Ander product?

Op zoek naar emblemen, leren labels, lint, band of jacquard stoffen...

GA NAAR EE LABELS